Retrofaktor - a retro játékok tárháza

A Retrofaktor régi videojátékokat mutat be rövid bemutató videókkal és teljes végigjátszásokkal.

Reklám

Ma reggel a gép elé leülve beugrott egy új sorozat, ami találóan a "Céllövölde" nevet kapta. Lövöldözős, főleg repülős játékokat kezdek el 5-6 percben és megadom a lehetőséget nektek, hogy döntsetek: legyen végigjátszás, vagy sem? Ez a kis idő pont elég, hogy bemutassam röviden a lényeget és egy kis eszenciát kaptok a játékból amivel könnyítem a döntést. Nagyon egyszerű, amiért létrejött ez a sorozat: ezek a játékok nem túl változatosak, de én nagyon szeretem a stílust, viszont nem akarom rátok erőltetni és esetleg nézőket veszíteni. Lehet ez már sok lesz, hiszen az LSD és az Atari morzsák is fut, mint hosszú sorozatok, de szeretném színesíteni a felhozatalt. Remélem elnyeri majd a tetszéseteket a dolog, már 4 játék fel van véve és még sok cím van, amit be fogok mutatni. Természetesen a többi sorozatról sem feledkeztem meg, megpróbálom egyensúlyba hozni az arányokat. Miért? Arcade játékokkal kezdtem és most kicsit háttérbe szorultak és ezzel a sorozattal majd felhozom őket. Valószínűleg a legtöbb játékot magyar kommentárral még nem láthattátok a Youtubeon. Jó szórakozást, hétvégén (pontosabban október 28-án) jön az első epizód!

Címkék: hírek

Szólj hozzá!

Kezdjük az elsővel: bocsánatot kérek drag22 felhasználótól, aki nagyon sokat kommentelt az LSD végigjátszással kapcsolatban, amit én el is olvastam, de olyan mennyiséget írt, hogy kicsit lusta voltam válaszolni. Ne haragudj, továbbra is nézd a videókat, egyszer megpróbálok válaszolni, lehet pont egy videocast keretein belül, amire már nem kell sokat várni.

A cím második felében pedig egy nagy változásra utalok. Ezek után nem tervezem az oldalon a videók belinkelését, illetve lesz egy statikus állandó oldal, aminek a linkjét majd egy jobb oldali szövegdobozban találhatjátok meg és ott lesz az összes videóm linkje. A blogot későbbiekben inkább az időnként kitörő írási kényszeremmel fogom gazdagítani. Így kevesebb helyre kell figyelnem a kommentek terén, mert bár minden Facebook, Twitter, Youtube és Blog.hu kommentről kapok e-mailt a telefonomra szinte azonnal, de a válasz nem megy ennyire könnyen. A mobilos felületek is nehézkesek az én kis telefonomnak, egy nehézséggel kevesebb. FB és Twitter felületen majd mindíg linkelem a blog bejegyzéseket, hogy nem merüljek feledésbe.

Köszönöm a figyelmet, nézzétek továbbra is a videókat.

1 komment

Rákapcsoltam, jönnek a videók, de igazán majd szeptemberben indulok be! Visszatér az internet normális sebességgel (infók a podcastben), jön a heti rendszeres LSD (egyből egy dupla epizóddal) és az Atari morzsák is hetente érkeznek majd. Már felvettem egy arcade végigjátszást, ami a Carrier Air Wing és már csak pár napot kell rá várni. Hajtás után a videók!

Címkék: podcast bemutató atari morzsák

2 komment

Nagyon el vagyok maradva a blogolással, pedig a videók jönnek, de erre a fránya blogra nem marad időm. No vágjunk is a lecsóba! A lényeg első körben: nincs otthon netem ebben a hónapban, így a mobilnettel küzdök, ami korlátlan, de lassú (1/0,25 mbit). Az LSD epizódokat telefonról, a munkahelyi wifin tolom fel (8-9 óra per rész!!!), az Atari morzsákat pedig itthon a fent említett mobilnettel. A legutóbbi bejegyzés óta felkerült videókat a bejegyzés végén találjátok.

Címkék: bemutató psx atari 2600 the dream emulator atari morzsák

Szólj hozzá!

Régen jelentkeztem eme felületen, de nem mentegetőzöm. Megmondom a konkrét válaszom: lusta voltam. A közel 2 hetes pihenés után kellett egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust a munkahelyen és a Retrofaktorban is, így az utóbbi kicsit el is hanyagolódott, de úgy érzem megérte. Pár napja egy monumentális 4 órás videó felvételt készítettem, természetesen nem egyben, hanem sok epizódot. 3 LSD, 5-6 Atari morzsa és egy Podcast készült el és elégedetten dőltem hátra. Az LSD minden részében előjött valami esemény, ami eddig nem volt és az utolsó pillanatban is olyan láttam, hogy húúú, de ezt majd a 14. részben láthatjátok. Nem akarok spoilerezni, érdemes nézni a sorozatot. Készítettem egy lejátszási listát is, hogy könnyebben megtaláljátok a videókat.
Az Atari morzsák 5-7 percesek lettek részenként, szóval az első epizódhoz képest kicsit híztak, de előnyükre. remek klasszikusokat fogok bemutatni, ha legalább 3 ember kéri a kommentekben, akkor elároluk 3 címet. :)
A Podcast egy új ötletem, bár nem új találmány, de így sokkal egyszerűbb néhány dolgot tudatni. Például a végigjátszásokban többször mondok olyan információkat, amelyek szerintem fontosak (tervek, ötletek, vélemények), de tudom, hogy nem mindenki nézi végig az összes videómat (bárcsak így lenne), így havonta jön egy ilyen rögzített adás. Későbbiekben kicsit megpróbálok videocast formátumra átmenni, tehát a mondandómat képekkel, videókkal dobom majd fel. Ez elsőként pont elég is volt. A végeredmény lent látható/olvasható.

A többi videó csak linket kap, a blog.hu motor nem igazán készíti el a snippetes bejegyzéseket. :S A snippet annyit tesz, hogy a fő oldalon csak egy kis bekezdés van és tovább klikk után van ott a teljes tartalom. Szóval, ami kimaradt:

Cabal, arcade végigjátszás: az első videómban szereplő Blood Bross korábbi variánsa, szinte teljesen megegyező játékmechanikával.

Cabal végigjátszás

LSD: The Dream Emulator 9. rész. Szokásos beteg cucc, felesleges kommentálnom.

LSD 9. rész

Ridge Racer 4 végigjátszás: véleményem szerint a legjobb Playstation 1 arcade autóverseny. 1 órányi száguldás, rengeteg drifttel, szép grafikával és szuper zenével.

Ridge Racer 4 végigjátszás

23 komment

süti beállítások módosítása